Saturday, January 29, 2011

stephen kinzer Egypt islam democracy

استيفن كينزر و شركا

"افسوس كه خاورميانه دارد منفجر ميشود و ا‌يالات متحده از دور فقط تماشا ميكند"

"حزب الله، حماس و احزاب شيعه در عراق نيروهای محبوبی هستند كه در انتخابات برنده ميشوند. حزب الله به عنوان قهرمانی بيباك در برابر حمله اسرائیل به لبنان در سال ٢٠٠٦ ظهور كرد. حماس را بسیاری از اعراب بدليل تعظیم نكردن به قدرت اسرائیل در غزه تحسين ميكنند. مقتدى الصدر پس از برگشت از ايران با خوش‌آمدی برای يك قهرمان روبرو شد.... چرا بايد آمريكا از دمكراسی در خاورميانه جلوگيری و بر ضد اين نيروهای [محبوب مردم] شرط بندی كند؟"

Egypt greens mir Mir Hossein Mousavi Looters destroy mummies in Egyptian Museum

سبزالله: "بسم الله الرحمن الرحیم... امروز دامنه ی شعار “رای من کجاست؟” مردم ایران، به شعار “الشعب یرید اسقاط النظام” در قاهره و سوئز و اسکندریه رسیده است... عملکرد مفسدانه و جبارانه فرعون مصر... فراعنــه زمانی صـــــــــدای ملــــــــت را می شنوند که دیر شده است"

===============

درپي اعتراض‌هاي ضد دولتي در كشور مصر، غارتگران با هجوم به موزه‌ي مصر دو موميايي فرعون را نابود كردند. به گزارش خبرگزاري ايسنا به نقل از رويترز، اين موزه در قاهره‌ي مركزي است و بزرگ‌ترين مجموعه آثار باستاني مربوط به فراعنه را دارد.... زاهي هاواس (رييس اداره‌ي عالي عتيقه‌جات مصر) گفت: شهروندان مصري همراه پليس گردشگري تلاش كردند، از ورود آن‌ها جلوگيري كنند؛ ولي برخي (غارتگران) از بالا وارد شدند و دو موميايي را نابود كردند... (جالب اينكه فقط برای نابود كردن وارد موزه شده بودند و چيزی را ندزديده اند)

Wednesday, January 26, 2011

richard falk noam chomsky ebrahim yazdi foreignpolicyjournal cfr Tunisia

"بسيارند كسانی كه از اين انقلاب به عنوان زيباترين لحظه تاريخ اسلام نام ميبرند، زيرا اين انقلابی است كه توانسته است سرمشق تازه ای را از يك انقلاب صلح جويانه و بی خون ريزی ارائه كند، و در آينده نيز مسلما خواهد توانست نمونه ای از يك حكومت كاملا انسانی، كه خود ما هم بدان احتياج مبرم داريم، به كشورهای جهان سوم عرضه دارد."

ريچارد فالك (Richard Falk) / نيويورك تايمز؛ ١٦ فوريه ١٩٧٩
(برگردان از شجاع الدین شفا؛ تولدی ديگر)

======================
از نامهء ۱۳۲ "شخصیت علمی و دانشگاهی" كه گرچه مردم ایران را سزاوار چیزی بيشتر از قانون ‌اساسی جمهوری اسلامی نميدانند، با وقاحت تمام خواستار "آزادی فوری و بی قید و شرط" همكارشان مِستِر ابراهیم یزدی، دبیرکل "نهضت آزادی" شده اند:

"ابراهیم یزدی، مرد باشرفی است که بیش از ۶۰ سال از عمر خود را وقف اصلاحات دموکراتیک در ایران و اشاعه احترام به حقوق بشر در سراسر جهان اسلام کرده.... قبل از انقلاب، به مدت ٢ دهه، ابراهیم یزدی زندگی خود را در تبعید نستوهانه وقف افشاگری در مورد حکومت ستمگر پادشاهی پهلوی ميكرد... پس از انقلاب سال ۱۹۷۹ ایشان به عنوان وزیر امور خارجه ایران با عزت و وفاداری فراوان در کابینه نخست وزیری مهدی بازرگان خدمت کردند. در زمان خدمت، این دو رهبر استثنايی سیاسی، مخالفت اصولی خود را با اعدام های خودسرانه و شتابزده مخالفان رژیم ایران را مطرح کردند...

رژیم شاه نمونه بارزی از پیامدهای سیاسی ِ انحطاط روند حاکم بر ایران است. علیرغم تمام مشکلات، مردم ایران با شجاعت تحسین برانگیز و فداکاری های بسیار در نهایت موفق شدند که رژیم قدرتمند و سرکوبگر شاه را سرنگون كنند. هدف اصلی انقلاب ایران تحقق بخشیدن به بينش الهام بخش خود دربارهء استقلال، آزادی، و حکومت مبتنی بر قانون اساسی و حاکمیت مردمی بوده است. مجددا ما از شما درخواست آزادی تمامی زندانیان سیاسی عقیدتی در زندان ها و آغاز فصلی نوین در ارتباطات مردمی، برای به تحقق بخشیدن و به حقیقت رساندن آن بينش را خواستاریم. مردم ایران سزاوار چیزی کمتر از این نمی باشند."


ولی نكته ای جالب در بارهء اين پروپاگاند كه برخی ممكن است متوجه آن نشوند اين است كه توسط همان ريچارد فالك (Richard Falk) نوشته شده است. بله، برخلاف هزاران هزار ايراني كه جوانمرگ كرده اند، ‌اعضای شورای روابط خارجی خود عمر درازی دارند. پيشتر به "پروفسور" ريچارد فالك در يادداشتی در رابطه با نشست شماری از ايران فروشان دمكراتيك با "هیأت کمیته‌ی حقوق بشر" ‌اربابشان اشاره كرده ام. فالك همان جانوری است كه در نشرياتی مانند "نيويورك تايمز" در دروغ نويسی درباره "جنايات شاه" تا جايی "پيشرفت" كرد كه پس از انتقام شكوهمند محاكمهء پادشاه ايران به سبك محاكمهء نازی ها در دادگاه نورنبرگ را هم خواستار شد.

البته تخصص فالك فقط در ايران نيست، بلكه مانند نيويورك تايمز به تمام "كشورها‌ی اسلامی" علاقهء دمكراتيك و حقوق بشری دارند. اين علاقه در مقاله ای كه همزمان با نامهء كذا در "Foreign Policy Journal" با تيتر "استقبال از انقلاب تونس: امیدها و هراس ها" منتشر شده آشكار است. ايشان پس از تبليغ برای گروههايی چون حماس و آدمكشان جبهه نجات بخش اسلامی (FIS) در الجزایر بعنوان گروههای مستقل و ضد استعمار، دروغ های تهوع آور در بارهء حكومت بن علی، انتقادهای رد پا گم كن ِ لازم از آمريكا، تمجید از رابرت فيسك و ا‌شاره به "نگرانی" آمريكا و اسرائيل از به قدرت رسيدن نوكران اسلامی ِ ضد امپرياليستی‌شان، نوشته است:

"نیروهای سیاسی اسلامی در حال حاضر از محبوبیت بسيار زیادی در تونس برخوردارند، و صدای اصلی مهم ترین حزب سیاسی با هویت اسلامی، "Ali Larayedh" ---در زندان و زير شکنجه به مدت ١٤ سال؛ و مورد آزار و اذیت توسط پلیس مخفی بن علی در شش سال گذشته---، است كه خط میانه‌رو ای را در بارهء رابطهء اسلام با آیندهء تونس ارائه ميدهد، که شبیه توسعه در سالهای اخیر در ترکیه ا‌ست و نه تحولات مذهبی خمش ناپذير و ظالمانه ای که انقلاب (شكوهمند) ایران را لكه دار كرده."

Wednesday, January 19, 2011

stephen kinzer Cognito Comics operation ajax iPad hamid dabashi amy goodman آی‌پَد

تصوير پايين صفحه ای از داستان مصور "عمليات آژاكس" برای "Apple iPad" است كه پيشتر در اين وبلاگ به آن اشاره كرده ام. تصوير نقاشی شده پادشاه به قتل رسيدهء ايران را نشان ميدهد كه مشروب در دست و با پيراهنی باز، زنی نيمه برهنه را در آغوش گرفته. پشت اين صحنهء آخوند پسند، تصويری از رضا شاه بزرگ را همراه با پرچمهای آلمان نازی به نمايش گذاشته اند تا به دروغ های كثيف و ايران كشی كه سال ها با نام ماموران "ايرانی" خود بازتاب داده و ميدهند شدت بخشند:


جهت تبليغ برای اين داستان مصور كامپوتری، ديروز، ١٨ ژانويه، استيفن كينزر، نوکر ‌اش مِستِر حميد دباشی (اينجا / اينجا / اينجا) و چپ‌نمای آمريكايی "Amy Goodman"، در موسسه "جامعه نيويورك برای فرهنگ اخلاقی!!" نشستی برگزار كردند تا "اين رويداد تاريخی را بررسی و در مورد تاثیر آن بر وقایع کنونی بحث كنند". در اين نشست يك آمريكايی ديگری بنام "Navid Khonsari"، كارگردان "بازی" ويدئويی و بسيار پرطرفدار "Grand Theft Auto" هم حضور داشت. ايشان وعده دادند كه بزودی بازی "انقلاب ١٩٧٩" نيز به بازار خواهد آمد كه در آن بازيكنان ميتوانند نقش "انقلابيون ايرانی، دانشجويان، گروگانها و سربازان آمريكايی" را بازی كنند.

در پايان لازم ميبينم اين نكته را نيز بيافزايم كه تلفن‌چی حرفه‌ای ای كه ديروز پريروز در تلويزيون خيلی ايرانی "پارس" استيفن كينزر را مزدبگير جمهوری اسلامی معرفی كرد، دروغ ميگفت. امثال ايشان، مانند مامورانی كه "تريتا پارسی" ها را "لابی‌ايست های جمهوری اسلامی" معرفی ميكنند، برای پنهان كردن نقش ارباب اين "آگاهی" ها را به شما ميرسانند.

+

bernard lugan Tunisia Communiqué de Bernard Lugan sur la Tunisie

از وبلاگ "برنارد لوگان"، مورخ فرانسوی و متخصص قاره آفریقا

"رويدادهای مهم در تونس، پنداشتهای زير را الهام ميبخشند:

١) گرچه بن علی، رئيس جمهور تونس، مانند ٣٠ كشور آشنا از ١٩٢ كشوری كه در سازمان ملل متحد نمايندگی دارند مظهر دموکراسی نبود، گرچه هنوز نابرابری های اجتماعی پايداری در تونس وجود داشتند، اما او در بیست سال توانسته بود يك کشور جهان سومی را به یک کشور جاذب سرمایه و صنایع مدرن و یک قطب ثبات و دگرانديش پذير در جهان اغلب پر هرج و مرج اسلام تبدیل كند. صدها هزار گردشگر برای ديدن تونس شگفت انگيز و نوگرا می آمدند، هزاران بيمار برای جراحی با هزینه ای کمتر ولی با همان کیفیت مراقبت پزشكی در اروپا به تونس می آمدند، ١٠٠ ٪ جوانان تحصیل کرده بودند، زنان آزاد بودند و دختران حجاب نميپوشيدند.

٢) امروز، ‌اينها همه از ميان رفته . آن تصویری که تونس برايش خیلی سخت کار کرده بود دود شده، گردشگران منتظر خروج از اين كشور هستند، و تونس به آشوب كشيده شده است. روزنامه نگاران فرانسوی كه با يك "انقلاب گل یاس" تحريك ميشوند، از كسانی كه مانند روبات گزارشهايشان را ميخوانند یا گوش ميدهند پنهان ميكنند که تونس به يك جنگ داخلی نزديك ميشود، که غارت بصورت سیستماتیک صورت ميگيرد، که اراذل و اوباش درها را ميشكنند و برای غارت و تجاوز وارد خانه ها ميشوند، كه شهروندان صادق در وحشت زندگی می کنند و باید برای دفاع از اموال و تضمین امنیت خانواده های خود گروه های شبه نظامی درست كنند. همين اينان با اطمينان كامل به ما می گویند که تهدید اسلامی وجود ندارد...

٤) كشوری كه پس از تونس سرنگون خواهد شد مصر است، و پيامدهای آن غير قابل پيش بينی خواهند بود. سناریو از پيش شناخته شده است و تغییر نخواهد كرد: يك رئيس جمهور كهنسال، شورش مردم به دلیل افزایش قیمت مواد خوراکی....، برانگيختن واكنش تند پليس توسط مشاوران ‌ابدی، ايذا كردن قدرت توسط رسانه های غربی با متهم كردن خانواده مبارک به ثروت طلبی. و اينگونه است كه جاده برای يك جمهوری اسلامی ديگر باز خواهد شد، همه‌ و همه به نام "دموکراسی"..."

Tuesday, January 18, 2011

nooshabeh amiri houshang asadi roozonline Aung San Suu Kyi Prince Alireza Pahlavi Prince Shahpour AliReza Pahlavi شاهزاده شاهپور علیرضا پهلوی

تا فراموش نكرده ام، دو روز پس از "افشاگری" مادام مهرانگيز كه "علیرضا" جهت فراموش كردن جایگاه بی ارزش تاريخی خود "مغز خود را متلاشی کرده"، مادام نوشابه اميری نيز "مهر" ورزيدند، اينبار فراموشی شهبانو بودن را هم به شهبانوی ايران توصيه كردند:

"مادر "شاهزاده"؛ نمی خواهم نمک بر زخم تان بپاشم، اما ... تاج ها نمی مانند؛ تخت ها نیز؛ برای همسر شما نماند برای آقای خامنه ای هم نمی ماند.... ایکاش شما در قد وقامت آنگ‌سن سو چی ظاهر می شدید.... بیایید "ملکه" و "شهبانو" بودن را فراموش کنید .... شما هم به جمع "مادران عزا" بپیوندید که این روزها، صدای استخوان های پوسیده فرزندان میهن در خاوران..."

طبيعتا مقالهء مادام نوشابه با تيتر "بی خيال مسئوليت و جايگاه تاريخی" منتشر نشده است.

البته شريك اين زبالهء ناب، مِستِرهوشنگ اسدی، كه در "راديو فردا" بعنوان يك "روزنامه نگار سرشناس ايرانی" معرفی ميشود، دو روز پيش "توضيحات" بيشتری در باره پيوند پادشاه ايران، و پادشاهی و تاريخ ايران با "آقای خامنه ای" دادند كه در همان "روز آنلاين" منتشر شده است:

"...نه تنها " شاه" بلکه "امام" هم هر دوبه "تاریخ استبداد" پیوسته اند. شاه و شیخ ـ یکی با تاج زرین و دیگری باعمامه سیاه سیدی ـ- دوچهره معاصر استبداد جان سخت ایرانی اند...نام شاه در غربت تلخ مرده، پرچم مستبدان دیروز است..."

Saturday, January 15, 2011

Kazem Alamdari independence

"مردم ایران بیش از صد سال است که برای آزادی و استقلال مبارزه کرده اند و دو انقلاب خونین را پشت سرنهاده اند. این خواست بنیادین دو دشمن داشته است. یکی استبداد ریشه دار داخلی، و دومی که آنهم متکی به عامل اولی، نفوذ و تحریکات خارجی است. حد اقل می توان گفت که در ٣٣ سال گذشته عامل دوم درایران وجود نداشته و ایران کشوری مستقل بوده است. پس چرا آزادی بدست نیامد؟ زیرا، تنها حکومت مستقل بوده، و ..."

در اينكه ايران دورهء پهلوی استقلال نداشته، و "استقلال" از دستآوردهای جمهوری اسلامی بوده شكی نيست: تنها كافيست نگاه كنيد به تبليغات رسانه های غرب در باره "ايستادگی" جمهوری مستقل اسلامی در برابر امپرياليزم، آنهم همزمان با تبديل شدن خليج پارس به خليج عمو سام. با اين وجود، از اين آگاهی كه چاقوكشهای تحصيل كردهء آمريكا و انگليس در انتقام ٥٧ برای آزادی و استقلال مبارزه، و همان راه جنبش مشروطه را دنبال ميكردند از مِستِر کاظم علمداری متشكريم.

Friday, January 14, 2011

Memorial Ceremony For Prince Alireza Pahlavi Prince Shahpour AliReza Pahlavi شاهزاده شاهپور علیرضا پهلوی

از اطلاعیه رسمی دبیرخانۀ "رضا پهلوی" و دبیرخانۀ "فرح پهلوی":

"از آوردن دوربین عکاسی و دوربین ویدئو خودداری فرمایید. مامورین امنیتی در محل درب ورودی از ورود اینگونه وسایل ممانعت خواهند نمود."

هم ميهنان اصلا نگران نباشند. هر آنچه كه در اين مكان كاملا بسته اتفاق افتد، هر خواسته ای كه فرياد زده شود، هر شعاری كه به هواداری از پادشاهی و بر ضد جمهوری دست نشاندهء آمريكا-انگلستان داده شود، همه و همه را آزاده معاونی ها و رسانه های دمكراتيك و حقوق بشری ای كه پدر شاهزاده عليرضا را با ملا عمر و هيتلر مساوی ميكنند به بهترين صورت بازتاب خواهند داد. فقط مواظب خودتان باشيد كه سرما نخوريد!

Thursday, January 13, 2011

Prince Shahpour AliReza Pahlavi شاهزاده شاهپور علیرضا پهلوی candlelight vigil nyc new york interview last days

در مراسم يادبود شاهزاده عليرضا پهلوی در نيويورك، آقای رابرت آرمائو (Robert Armao) نيز به جمع هم ميهنان پيوسته بودند و نطقی را در سوگ شاهزاده بيان كردند. دقايقی پس از سخنان ايشان با او دست داده، خواهش كردم اگر ممكن است به يكی دو پرسش پاسخ دهند. ايشان پروانهء ضبط كردن اين گفتگو را هم به من دادند. آنچه را كه آقای آرمائو در مورد آخرين تماس خود با شاهزاده عليرضا پهلوی درميان گذاشتند بازگويی ميكنم:

"من دو روز پيش از درگذشت شاهزاده عليرضا، هنگامی كه به آمريكا برميگشتند، با او صحبت كردم. ايشان مدتی در در پاريس در انتظار تمدید رواديد كاری‌‌‌شان برای شركت من بودند. آنرا دريافت كرده و به آمريكا برگشته بودند، و قول داده بودند كه تا هفتهء ديگر به دفتر من در نيويورك بيايند. روحيهء بسيار خوبی داشتند، و اين تكان دهنده تر است.

در طول این سالها، مانند بسیاری از ایرانیان علیرضا از افسردگی رنج برده بود: سرنوشتی كه پدر او و كشور او به آن دچا‌ر شدند...درگذشت ليلا. او چنان به ليلا نزديك بود كه نتوانسته بود درگذشت او را فراموش كند. از سوی ديگر، ایستادگى و حداكثر كوشش خود را ميكرد."

Tuesday, January 11, 2011

Tehran Bureau pbs Hooman Majd muhammad sahimi Prince Shahpour AliReza Pahlavi شاهزاده شاهپور علیرضا پهلوی

چند روز از درگذشت شاهپور عليرضا (بله، "شاهپور" است، و نه "شاپور". گردانندگان تلويزيون "انديشه" اگر نميدانند، كه خوب هم ميدانند، ياد بگيرند) نگذشته بود كه دار و دستهء محمد سهيمی در "Tehran Bureau"، كه شاخهء "PBS"، یکی از بزرگترین و مهم ترين شبکه‌های رادیو تلویزیونی ارباب جمهوری اسلامی است، "شيكپوش ترين ايرانی های ٢٠١٠" را تيتر خبرها كرد. از آنجا كه ما در "ايرانی" بودن آقايان و خانمهای انتخاب شده و حسن نیت جانوران پليدی چون سهيمی و هومن مجد ترديدی به خود راه نميدهيم، اين "گزارش" را در ادامهء يادداشتهای چند روز گذشته با ايرانيانی كه هنوز چشمانشان خشك نشده در ميان ميگذاريم.

+

Monday, January 10, 2011

candlelight vigil nyc new york Prince Shahpour AliReza Pahlavi شاهزاده شاهپور علیرضا پهلوی


فرتور بالا از مراسم يادبود شاهپور عليرضا پهلوی گرفته شده است كه پريشب به همت و شرف جمعی از ميهن دوستان راستين، در سرمايی کشنده به همراه وزش بادی استخوانسوز در "Washington Square" برگزار گرديد.

سرلشگر آيرملو هم که با وجود کهنسالی خود را به سختی بدين همايش ميهنی رسانده بودند، سخنانی را در سوگ آن شاهپور زنده ياد و همچنين در بارهء خدمات بی مانند دو پادشاه پهلوی به ايران و ايرانی، برای هم ميهنان ايراد فرمودند که با استقبالی گرم و شايان روبرو گشت.

(با سپاس از دوست گرامی‌ام آقای امير سپهر)

Mehrangiz Kar Azadeh Moaveni Prince Shahpour AliReza Pahlavi شاهزاده شاهپور علیرضا پهلوی

"در فضای ذهنی یخ زده ام پنجره ای پیاپی باز و بسته می شود و تصاویری در رفت و آمد است....علیرضا می آید و التماس می کند که او را به حال خود بگذارند و موافقان و مخالفان پدرش فرصت طلبانه وارد بازیهای سیاسی به بهانه ی مرگ او نشوند. علیرضا اصلا می خواهد فراموش کند که شاهزاده بوده است. مغز خود را برای رسیدن به این فراموشی متلاشی کرده است."

مادام مهرانگیز کار

بله هم ميهنان. شما از يك سو شاهزاده خودكشی شده را بفرمان اين جانور از جایگاه راستين تاريخی و اجتماعی‌اش به زیر بکشید، بگذاريد رسانه هايی كه يكصدا نام پهلوی را در ترادف با ملا عمر و هيتلر قرار داده اند اكنون از اين شاهزادهء ايرانی و بی همانند يك بيمار روانی هميشه افسرده بسازند.

Saturday, January 08, 2011

time magazine azadeh moaveni muhammad sahimi sara irani abbas milani khodnevis

بخش هايی از مقالهء "آزاده معاونی" در نشريه آمريكايی "Time"، كه يك روز پس از درگذشت شاهزاده عليرضا پهلوی در پنجم ژانويه ٢٠١١ م انتشار يافت. جهت آشنايی بيشتر خوانندگان وبلاگ با "بازتاب گسترده" خبر اين درگذشت در رسانه هايی كه دنيا را از واكنش ما "باخبر" كرده اند. با اين "برگردان" مقايسه كنيد، سپس برويد در برابر "فدرال بيلدينگ" از اربابان "آزاده معاونی" و "سارا ايرانی" ها "رژيم چنج" بطلبيد!

"عباس میلانی مدیر مرکز مطالعات ایران دردانشگاه استانفورد و نویسنده کتابی درباره زندگی شاه به سابقه افسردگی درمیان خانواده پهلوی اشاره ميكند. به گفته میلانی تقريبا درتمام شواهدی که سازمان سيا و يا سفارت های آمریکا و بریتانیا از خلقیات شاه ارائه می‌دهند ‌اشاراتی به وجود افسردگی در شاه می‌شود. در یک گزارش آمده كه او 'مانند هاملت' است. طرف ديگر اين گرايش، عشق‌ شاه به سرعت، اتومبیل‌های پرسرعت و پرواز بوده. ميلانی ميگويد، ظاهرا مرد جوانی که خودكشی كرد هم در وجودش هر دو خصوصیت را داشته.

ولی، خانواده پهلوی در پيامی كه در سايت رضا پهلوی گذاشته اين خودكشی را در چارچوبی ميهنی قرار داده، با اين توضيح كه "از آنچه که به ناروا بر میهن عزیزش می گذشت سخت آزرده بود" و "سالها کوشید که به گونه ای بر این بحران درونی فائق آید." اين واكنش تكرار عكس‌العمل اين خانواده به خودكشی ليلا پهلوی در سال ٢٠٠١ است. محمد سهیمی، تحليلگر مسائل ايران در "Tehran Bureau"، اين استدلال را يك غلوّ قلمداد ميكند. او در يك ای‌ميل توضيح ميدهد، "اکثر ايرانی ها نگران ایران هستند، اما تقریبا هیچ یک به اين دليل خودکشی نميكند. اين تنها يك سعی سياسی برای كسب كردن دلسوزی و شاید حمايت از ایرانیان داخل ایران است."

در ایران، جايی كه نگرش مردم نسبت به خاندان پادشاهی از نوستالژی زنان خانه دار برای دوران عظمت تا نفرت ماندگار از استبداد شاه تنوع دارد، خبر به سرعت در شبکه های اجتماعی اينترنتی بازتاب داده شد و بحث داغ در مورد آینده سیاسی ایران را دامن زد. برخی از منتقدان نظام پادشاهی خانوادهء پهلوی را به بهره كشی از مرگ علیرضا برای بهتر كردن وجهه خود متهم مكنند، كه او را به شکل یک شهيد قهرمان كه برای ایران جانش را فدا كرد به تصوير كشيده است.

ايرانی های دیگری كه در اينترنت حضور دارند خواستند میراث پهلوی را در منظری مدرن تر قرار دهند، با اين استدلال که گرچه اعضای خانواده خيلی لوکس زندگی ميكردند...."

+
فیروزه‌ غفارپور در گفتگو با راديو سوئد،
٥ ژانويه

"فوق العاده فردی باهوش، فوق العاده فردی تحصيل کرده، بسيار آرام و متين و در عين حال بسيار عاشق زندگی و شاد. تنها تصوری كه از شخصيت ايشان نميشد كرد اين بود كه بخواهند به زندگی خود پايان بدهند... با چند نفر از دوستان مشترك كه صحبت ميكردم .... ميگفتند كه ايشان در پاريس حتی روحيه بسيار خوبی داشتند، و هيچ گونه نشانی از اينكه ايشان افسردگی عميقی داشته باشند در ايشان نديدند."

Friday, January 07, 2011

latimes meris lutz Borzou Daragahi media reaction death suicide Prince Shahpour Ali-Reza Pahlavi شاهزاده شاهپور علیرضا پهلوی

"گرچه اكثرا اين هواداران پادشاهی ثروتمند خارج از کشور در پاريس و لندن و لس آنجلس هستند كه از شاه به نيكی ياد ميكنند، برخی ديگر از او به عنوان يك حاکم مطلق بی رحم كه برای در دست نگه داشتن "تخت طاووس" اپوزيسيون را با پشتيبانی سازمانهای اطلاعاتی آمريكا سركوب ميكرد بياد می آورند."

گزارش "Los Angeles Times" (پنجم ژانويه) دربارهء درگذشت شاهزاده عليرضا؛ اين خانوم "ژورناليست" هم نويسنده اش. البته "هواداران پادشاهی ثروتمند" خود يك لينك آبی رنگ است كه مقاله ای را در اين "زمينه"، نوشتهء مِستِر برزو درچاهی، باز خواهد كرد كه ‌استيفن كينزر جنايتكار هم نميتوانست بهتر آرزو كند.

media reaction death suicide Prince Shahpour Ali-Reza Pahlavi شاهزاده شاهپور علیرضا پهلوی

در مقاله ای كه "Boston Globe" در همان روز چهارم ژانويه منتشر كرد، آمده است:

"به گفتهء جان تيرمَن (John Tirman)، پروفسور امور بین الملل در دانشگاه فنی ماساچوست در کمبریج (MIT)، خانوادهء پهلوی از وقتی كه ايران را ترك كردند نقش مهمی در سیاست ایران بازی نكرده است، تا اندازه‌ای به اين دليل كه خيلی از ايرانی ها آنرا بدليل بی رحمی رژيم شاه و سبک زندگی اسراف آميزانه‌ء اين خانواده در زمانی كه در قدرت بودند محكوم ميكردند. به گفتهء تيرمَن، ما آنچه را كه در حال حاضر در ایران است دوست نداريم، اما آنچه كه قبلا وجود داشت هم خيلی زننده بود.''

اين است دليل "هم‌نظری" كفتارهای مقلد سطل زبالهء "گويا" . در ضمن، هم ميهنانی كه با اين چيز نويس "چپ" نما و تشنه به خون ‌ايران بيشتر از خود من آشنايی دارند درخواست ميكنم كه مرا از "اعترافات" ايشان به نقاط مثبت آنچه كه "رژيم پيشين" مينامد با خبر كنند! البته اين صفحه از سايت "پروفسور" تيرمَن و اين نشست در مركز وودرو ويلسون، با شركت هاله اسفندياری، "رابين رايت" و ديگر ايران دوستانی مانند خودش هم شايد ديدنی باشند.

Thursday, January 06, 2011

stephen kinzer parstv pars tv sara irani Alireza Prince Shahpour Ali-Reza Pahlavi شاهزاده شاهپور علیرضا پهلوی

هم ميهنان، گول شيادان و مامورانی مانند "سارا ايرانی" را نخوريد. رسانه های غرب، بويژه رسانه های آمريكا، هيچگاه پشتيبان شما نبوده و نخواهند بود. امثال اين جانور، كه همهء رسانه ها را هم در دست دارند، برای نمونه از "بازتاب بزرگ" خبر درگذشت شاهزاده شاهپور عليرضا در رسانه های اربابانشان خبر ميدهند، ولی هيچگاه به جزئيات و محتويات اين تبليغات نميپردازند، چرا كه شما را ابله، بی شعور و يك گله الاغ ميپندارند. خبرها را خودتان دنبال كنيد. اگر برای "باربارا" اشك ميريزند، برويد ببينيد اين جانور كيست! اگر به مقالهء "شارلوت" جون در "Huffington Post" اشاره ميكنند، برويد خودتان مقاله را بخوانيد.

====================

"خودکشی پسر شاه آخرین تراژدی برای سلسله ای در خون خيسانده شده است"

در بارهء استيفن كينزر

این عمل تکان دهندهء خود سلاخی آخرین فاجعهء خشونت بار در تاریخچه طولانی خانواده ای خيسانده در خون ‌است --- اول خون ايرانیهايی كه شکنجه كرده و کشته ‌ا‌ست، و بعد خون خودش... پدر شاهزاده علیرضا یک سال پس از تعقیب از كشورش بدنبال يكی از ديدنی ترين انقلاب های قرن بيستم در تبعیدی تحقیر آمیز مُرد...

در بيانيه كوتاه خانواده پهلوی آمده است، 'همچون میلیون ها جوان ایرانی، از آنچه که به ناروا بر میهن عزیزش می گذشت سخت آزرده و غمگین بود، و نیز هیچگاه خاطرۀ دردناک مرگ پدر و خواهر عزیزش او را رها نکرد. گرچه کوشید که به گونه ای بر این بحران درونی فائق آید، دریغا که تسليم شد.'...

ایران هم در طول قرنی بی رحم تسلیم شده است، بطور عمده به دليل غارت توسط سلسله پهلوی. بنيانگذار سلسله، رضا شاه، پدربزرگ شاهزاده علی رضا، شخصيتی بسيار بزرگ بود، يك ستمگر وحشی... او یک سرباز بیسواد بود که در یک کودتا به قدرت رسيد و در سال ١٩٢٦ خودش را شاه كرد. دلیل ‌اصلی اينكه حاظرنبود کشورش را به سوی دموکراسی رهبری كند اين بود كه ميخواست پس از خودش پسرش شاه بشود....

اين جانشينی با رسيدن محمدرضا شاه به تاج و تخت در ١٩٤١ به وقوع پیوست، ولی کاملا بر خلاف پدرش، او يك ترسوی بی عرضه از آب در آمد. او از دمکراسی ای که پس از جنگ جهانی دوم در ایران بوجود آمد --- و نخست‌وزیر محمد مصدق مظهر آن بود --- متنفر بود، ولی بتنهايی نميتوانست آن را از ميان ببرد....

ولی بعد، مثل یک هدیه از طرف خدا، سازمان سیا و ‌ام-آی-٦ انگلستان، عصبانی از تلاش های مصدق برای ملی کردن صنعت نفت ایران، آمدند تا مصدق را در سال ١٩٥٣ سرنگون كنند. اين براندازی به محمد رضا شاه اجازه داد تا قدرت را بصورت مطلق در دست بگيرد....

شاهزاده علی رضا دوران کودکی اش را در تجملات سلطنتی سپری كرد. او پسر دوم پادشاهی مطلق بود، كسی كه سرنوشت ٣٠ میلیون نفر را در دست داشت، متحد اصلی امریکا در خاورمیانه شد، و چنان گرفتار مرض خود بزرگ بينی شده بود كه خودش را یکی از بزرگترین پادشاهان همه زمان و جانشین راستين غول هايی مثل کوروش، داریوش و خشایارشاه ميدانست....

شاهزاده هنوز به ١٣ سالگی نرسيده بود كه بود كه جهان خانواده اش در سال ١٩٧٩ در هم شکست و فرو ریخت. به ندرت در تاریخ بشر ملتی ‌اينچنين يكصدا بر ضد يك ظالم قيام كرده است. فهرست كردن گناه های سلسله پهلوی كاری بسيار خسته كننده خواهد بود، اما شاید بزرگترینش وادار كردن ایرانی ها به راه اندازی انقلابی بود که آخوندها را به قدرت رساند. هر اندازه كه شاهزاده علی رضا از رژيم سركوبگر متنفر هم بوده، او نميتوانسه نقشی كه خانواده خودش در ایجاد شرایطی كه به رژيم اجازه تصاحب قدرت را داد ایفا کرد، انكار كند....

برادر بزرگ شاهزاده، ولیعهد رضا، در نزدیکی واشنگتن زندگی ميكند و هر از گاهی خودش را به عنوان شاه آینده ایران ارائه می دهد. شاهزاده علی رضا در این فانتزی شريك نبود، اما او یک بار گفت که آوردن 'آزادی و دموکراسی' به ایران 'يگانه ماموریت اش در زندگی' بوده....

... برخی ممکن است بگویند که سرنوشت خانواده پهلوی را عادلانه به جرم جنایات بزرگ اش مجازات كرده.... اگر فرزندان بدليل گناه های پدران خود بايد مجرم شناخته شوند، او قطعا گناهكار بود، اما اگر هر فردی مسئول هیچ چیز جز اعمال خود نباشد، او بیگناه بود. او هرگز دستور اعدام نداد، کسی را به اتاق شکنجه نفرستاد، و جلوی قدرت خارجی به سجده نمی افتاد. او صادقانه می توانست سرافراز باشد. با این حال بنظر ميرسد كه سنگينی سابقه خانواده‌اش برايش بیش از حد طاقت فرسا بوده است....

+
پ ن (١١ ژانويه)

روزنامه "Washington Post" دقيقا همين نوشتهء كينزر را جهت آگاهی بيشتر از درگذشت شاهزاده عليرضا به خوانندگان‌ اين روزنامه پيشنهاد كرد، با اين توضيح كه "از همه همه‌سويه تر" است و "از بيشترين ابعاد" موضوع را بررسی كرده!

Wednesday, January 05, 2011

alarabiya Alireza Prince Shahpour Ali-Reza Pahlavi شاهزاده شاهپور علیرضا پهلوی

ديدن چنين "خبری" در زباله دانی كه جای امثال "آلن فيلپس" باشد، كاملا طبيعيست.

Huffington Post Alireza Prince Shahpour Ali-Reza Pahlavi شاهزاده شاهپور علیرضا پهلوی

"مثل بسياری از نسل خودش، ‌از جمله من، با يادها از خانه اش باقی مانده بود، با اين درد اضافه شده كه هرگز نميتواند بی خطر به خانه اش برگردد... از ديد اسلام (عزيز) خودكشی يك گناه بزرگ است، شايد، در آخر، گرانترين بها را پرداخت... يا آيا او يك شهيد بود، يك قربانی برای نسل گمشده؟"

از "Huffington Post" (+)، كه با نام "شارلوت صفوی"، "ژورناليست انگليسی-ايرانی-آمريكايی"، منتشر شده است. البته ساعتی پس از اين مقاله، "Huffington Post" با ياری "Associated Press" در مقالهء ديگری ضمن اشاره به "در رفتن شاه از ايران" يك سخنگوی خوب ديگری هم برايمان كشف كرد، و خبر داد:

"تريتا پارسی، رئيس شورای ملی ایرانیان آمریکائی در بيانيه ای گفت: خبر درگذشت [پسر شاه ايران] جامعهء ايرانی-امريكايی را در سوگ فرو برده است."

Prince Shahpour Ali-Reza Pahlavi شاهزاده شاهپور علیرضا پهلوی

"شاهزاده علیرضا پهلوی در درون خانه‌اش توسط پليس بوستون در حوالی ٢ بامداد پيدا شد. به گفتهء دو مامور امنيتی كه بايد ناشناس بمانند، دوست دختر عليرضا در خانه بود و به پليس زنگ زد تا از يك زخم گلوله خبر دهد...

...سخنگوی بازپرس قضايى بخش "Suffolk" گفت، مرگ عليرضا خودكشی بنظر ميرسد و بعنوان قتل بررسی نميشود."

بوستون گلوب؛ ٥ ژانويه ٢٠١١ م

Tuesday, January 04, 2011

Prince Shahpour Ali-Reza Pahlavi شاهزاده شاهپور علیرضا پهلوی

Interview with John Young.

"There is no secrecy/privacy over the internet. The internet is a very large scale spying machine."

Saturday, January 01, 2011

Huffington Post shirin neshat

"زنان شرکت کنندگان فعال در اولین مساجد تاسیس شده توسط محمد بودند، و پيغمبر به پیروان خود آموخت که مردان و زنان در برابر خدا برابر شمرده ميشوند. با این حال زنان در خيلی از جوامع مسلمان نه فقط در مسجد كه در تمام اماکن عمومی از مردان جدا شده هستند و از بسیاری از حقوق قانونی مردان [مسلمان] هم محروم ميمانند. امروز كه رابطه اسلام با زنان تحت بررسی بيشتری توسط مسلمانان مترقی و جهان غیر مسلمان قرار گرفته، هنر شیرین نشاط كه مقاومت جمعی زنان اسلامی و انعطاف پذیری‌شان در برابر زن ستيزی و استبداد (و احتمالا "استكبار") را به تصویر می کشد به ما یادآوری می کند که گرچه تفاوت های ميان جوامع اسلامی و مدرن در ظاهر به مسائل مربوط به ایمان مختصر ميشوند، خطوط گسل عمیق تر و واقعا تشدید كننده نشان ميدهند که فرهنگ های ما تا چه اندازه قانون گذاری مذكر برای زنان را تحمیل ميكنند و تقسیم بر پايه جنسیت را مصون نگه می دارند."

از سايت امريكايی "Huffington Post"، كه مادام نشاط را بعنوان "هنرمند دهه" معرفی ميكند.

+

Iran Press News iranpressnews 8 of march هشتم مارس ٨ مارچ

"در هشتم مارس ١٩٧٩، هنگامی كه ضد انقلاب اسلامی ميكوشيد تا انقلاب مردمی ای كه شاه ايران را سرنگون كرده بود شكست دهد، ١٥٠٠٠ زن در خيابانهای تهران بر ضد حجاب اجباری، و برای فريدوم و برابری برای زنان راهپيمايی كردند....آنها راهپيمائی ميكردند و فرياد می زدند، "با حجاب و بی حجاب، ما با شاه جنگيديم. با حجاب و بی حجاب، از آزادی دفاع ميكنيم."

از بخش انگليسی زبان سايت صد در صد دمكراتيك، حقوق بشری و آمريكايی "ايران پرس نيوز".

Lo Scià - Shah - Enrico Mattei - oil - Iran - Italia - Italy - ENI

نامهء انريكو ماتئی به پادشاه ايران بدنبال پيمان با شركت ايتاليايی "ENI" برای اکتشاف نفت در ايران

١٣ اكتبر ١٩٥٦ م برابر با ٢١ مهر "١٣٣٥"

فرانسوی / برگردان (با سپاس از دوستان گرامی در "ايران رزيست")