Tuesday, January 29, 2008

جشن سده

tirdad bonakdar-balkanization-federalism-kordestan

اهانت به پرچم ایران
تیرداد بنکدار

"به راستی وقاحت را به کجا رسانده اند؟ گویی آنها که سالها دم از "دموکراسی برای ایران" می زدند و از فرط ذوق زدگی از برنامه های عقیم مانده نئوکانها، رودربایستی را به کناری نهاده و آشکارا آنچه در سر دارند را نشان می دهند. جماعتی که بارها "به دروغ" مدعی میشدند که ما تجزیه طلب نیستیم، حال با بی شرمی به وجود پرچم ایران اعتراض میکنند! آنهایی که هروقت نیاز به کسب مشروعیت از سوی گروههای مترقی ایرانی داشتند مدام بر این گفته "ملا مصطفی بارزانی -که در زمانی که به حمایت دولت وقت ایران به شدت نیاز داشت گفته بود-" استناد میکردند که "هرجا کرد است آنجا ایران است" حال حتی پرچم ایران را تحمل نمیکنند. به راستی چگونه است که اینها به یکبار چنین گستاخ شده اند؟"

---
اتفاقا تجزیه طلبان، برخلاف آنچه كه ادعا می كنند، نه تنها هيچ مشكلی با جمهوری اسلامی ندارند، بلكه از آن پشتيبانی هم می كنند. اينان و ‌اربابانشان (كه به هم ميهنان گرامی ‌ام ياد آوری می كنم، فقط "نئوکانها" نيستند) نمی توانستند با ايرانی نيرومند روبرو شوند، و چه رژيمی بهتر از جمهوری ايران فروش اسلامی كه ميهنمان را اينچنين ضعيف كند و ناتوان نگه دارد. ‌اين "سازمانهای قومپرست کردی" را هم بايد به عنوان "سازمانهای كردستان فروشی" تلقی كرد، چون بجز سپردن منابع كردستان به چند مليتی ها، البته به شيوه ای "حقوق بشری"تر از جمكران، مسئوليت ديگری نداشته و نخواهند داشت.

ashura-california-san jose

!مضحكه "عاشورا" در سَنخوزه، كاليفرنيا

!و اينجا

Saturday, January 26, 2008

White Revolution-khomeini

"اگر دیکته می دهند دستت و می گویند بخوان، در اطرافش فکر کن؛ چرا بیخود ، بدون فکر، این حرفها را می زنی؟ آیا روحانیت اسلام، آیا روحانیون اسلام، اینها حیوانات نجس هستند؟ در نظر ملت، اینها حیوان نجس هستند که تو می گویی؟ اگر اینها حیوان نجس هستند پس چرا این ملت دست آنها را می بوسد؟ دست حیوان نجس را می بوسد؟ چرا تبرک به آبی که او می خورد، می کنند؟ حیوان نجس را این کار می کنند؟! آقا ما حیوان نجس هستیم؟ [ گریه شدید حضار] خدا کند که مرادت این نباشد؛ خدا کند که مرادت از اینکه "مرتجعین سیاه مثل حیوان نجس هستند و ملت باید از آنها احتراز کند"، مرادت علما نباشند و الاّ تکلیف ما مشکل می شود و تکلیف تو مشکل می شود . نمی توانی زندگی کنی ؛ ملت نمی گذارد زندگی کنی . نکن این کار را؛ نصحیت مرا بشنو. آقا! ٤٥ سالت است شما؛ ٤٣ سال داری، بس کن، نشنو حرف این و آن را؛ یک قدری تفکر کن، یک قدری تامل کن! یک قدری عواقب امور را ملاحظه بکن! یک قدری عبرت ببر! عبرت از پدرت ببر. آقا! نکن اینطور! بشنو ازمن؛ بشنو از روحانیین؛ بشنو از علمای مذهب ؛ اینها صلاح ملت را می خواهند؛ اینها صلاح مملکت را می خواهند.مامرتجع هستیم؟ احکام اسلام، ارتجاع است؟ آن هم" ارتجاع سیاه" است؟ توانقلاب سیاه، انقلاب سفید درست کردی؟! شما انقلاب سفید به پا کردید؟ کدام انقلاب سفید را کردی آقا؟ چرا اینقدر مردم را اغفال می کنید؟ چرا نشر اکاذیب می کنید؟ چرا اغفال می کنی ملت را؟ والله، اسرائیل به درد تو نمی خورد، قرآن به درد تو می خورد."

روح الله خمينی
"متن کامل سخنرانی امام در سیزده خرداد ١٣٤٢"


ششم بهمنماه، سالگرد انقلاب سپيد گرامی باد

poverty-suicide

"جوان ٢٤ ساله اي به نام رامين.ص كه در يكي از واحد هاي توليدي سقز مشغول به كار بود خودكشي كرد. وي كه متاهل و داراي يك فرزند بود در نامه اي كه از خود بر جاي گذاشته دلايل اقدام خود را دريافت حقوق ناچيز عنوان كرده كه به همين دليل قادر نيست مخارج عمل چشم همسرش را تهيه كند. اين حادثه طي چند روز گذشته به وقوع پيوسته است. منابع مطلع به شارنيوز گفتند كه حقوق وي ماهيانه ١٣٠ هزار تومان بوده است."

Friday, January 25, 2008

khaled hosseini

Afghanistan: A Model for Abuse of Women
Dr. Laina Farhat-Holzman

“Hosseini’s new book, A Thousand Splendid Suns, focuses on the lives of women in a most indelible way. He does not propagandize; he just tells the story of two women from different classes who attempt to survive under the Taliban and under a brute of a Pashtun husband. I am reading this and thinking of my late Iranian mother-in-law, who was born into a world not very different from today’s Afghanistan, but who was lucky enough to live through the modernization of Reza Shah Pahlavi, who began the process of turning most women’s lives around. Afghanistan has not been as lucky. Their own modernizing shahs were assassinated, and even modernizing Russian Communism was defeated by the most benighted factions, mostly Pashtun. What was the issue behind the Afghan revolt against the Russian occupation? The emancipation of women, of course.”

(Not the issue, in my humble opinion, but one of the issues. The main issue, obviously, was seeing their homeland occupied.)

homa Nategh Nateq

آن روشنفکر سرشناس (آل‌احمد) آشکارا در جهت پشتیبانی از شیخ فضل‌الله نوری برآمد و او را ”مدافع مکتب اسلامی“، ”پیشوای روحانی“ و ”مبارز ضد استعمار“ خواند، چرا که آن شیخ به دفاع از ”حکومت مشروعه“ و اسلامی برآمده بود. آل‌احمد حتی خرده گرفت که چرا عوامل دولت استعماری دوران پهلوی «بانک ملی می سازند به جای تکیۀ دولت […] هر گوشه مدرسه‌ای می سازند به جای مساجد و امامزاده». این را هم افزود که: ما به روزی افتاده ایم که به تقلید از فرنگی «ادای آزادی در می آوریم» و نقدهای دیگری در همین روال که بسیاری از جوانان و روشنفکران را به سوی خود کشید و راه را بر جمهوری اسلامی هموار کرد.

دكتر هما ناطق
روحانیت از پراکندگی تا قدرت (بخش نخست)

noam chomsky

گفتگوی نوام چامسكی با "کانون سیاست خارجی"
(٢٣ ژانويه ٢٠٠٨)

"آمريكا ايران را، بدون وقفه، از ١٩٥٣ تا كنون شكنجه كرده است. دولت پارلمانی را سرنگون كرد، رضاشاه پهلوی ستمگر را سر كار آورد (!)، و از او با شكنجه های وحشتناك و همه چيز ديگر پشتيبانی كرد. دقيقه ای كه شاه سرنگون شد، آمريكا فوراً حركت كرد تا رژيم جديد را سرنگون كند." ايشان ادامه می دهند كه از آن پس هم تا كنون آمريكا رژيم جديد (و سياست و مواضع "ايرانی" آن) را تحريك كرده و با آن در حال جنگ بوده است!

Wednesday, January 23, 2008

akbar ganji-toronto

"چرا دروغ بگوییم"!!

گزارشی از ديدار اکبر گنجی با بچه سيدهای دموكرات و حقوق بشری در تورنتو

حتما بخوانيد!

"در سی‌سال گذشته در کشور ما تحولاتی صورت گرفته است که از جنبه‌هایی مثبت و از جنبه‌هایی نیز منفی بوده است...چیزهایی خوب و چیزهایی هم بد شده‌اند...مثلا، میزان رشد شهر نشینی. این موضوع درجاهای مختلفی به درد می‌خورد. یعنی هم در بحث دموکراسی و هم در بحث توسعه به درد می‌خورد. این یک فاکتور است. مثلا اکثریت جمعیت کشور ما قبل از انقلاب روستانشین بوده و اقلیت شهرنشین بوده است. الان ما به وضعیتی رسیده‌ایم که ۷۰درصد جمعیت کشور شهرنشین است و ۳۰درصد روستانشین است...یکی از پیش‌شرطهای دموکراسی این است که جمعیت‌ شما باید جمعیت شهرنشین باشد. یعنی دموکراسی در جوامع روستایی شکل نمی‌گیرد، در جوامع شهری شکل می‌گیرد".. (ترجمه: دموکراسی نه در ايران سربلند، نيرومند و خودفرمان، كه در جمهوری اسلامی دست نشانده غارتگران بين المللی و اربابان آمريكايی و انگليسی و حقوق بشری مان شكل می گيرد)

در ادامه‌ی ارائه چنین مثال‌هایی گنجی به وضعیت لوله‌کشی آب و گاز و بردن برق و تلفن به همه روستاهای ایران و جاده‌سازی در همه‌ی نقاط کشور و میزان بالای باسوادی بویژه نزد زنان اشاره کرد و گفت: "دوران پس از انقلاب به‌هیچ‌وجه قابل مقایسه با قبل از آن نیست." (البته همينكه به سرنوشت زنان ايران در كنار "برق و تلفن" و لوله‌کشی آب و گاز و فاضلاب اشاره می شود نشان می دهد كه آن سرنوشت در ‌ا‌فكار زباله هايی مانند خودش از اهميت زيادی برخوردار است)

"جمهوری اسلامی هرچه هست ارتجاعی نیست"

"اول انقلاب، شما اگر به سنت ادبیات چپ نگاه بکنید، موقعی که بحث می‌شد در نزاع‌های اول، تمام گروههای چپ (بله، تمام! بويژه چپ نمايان!!) تحلیل‌شان این بود که رژیم جمهوری اسلامی و رژیم ملاها، آخوندها و حزب‌اللهی‌ها، یک مشت آدم فناتیک ارتجاعی هستند که جامعه را می‌خواهند ببرند به سوی قرون وسطا (البته كه از ديد ايشان ديگران چنين "تحليلی" نداشتند!). خب این تحلیل اشتباه بوده و چنین چیزی صادق نبوده و همین تحلیل اشتباه و نادرست خیلی به گروه‌های چپ ضربه زد."

"دلیلش هم این است که (اين استدلال بايد در تاريخ فلسفه سياسی ثبت شود!) امروز در تمام متون جامعه‌شناسی گفته می‌شود که بنیاد گرایی خود یک پدیده‌ی دوران مدرن است... بنیادگرایی واکنشی‌ست در مقابل مدرنیته و در دل مدرنیته پدید می‌آید و کاملا یک پدیده‌ی مدرن است... این را مثلا به عنوان پدیده‌ی ارتجاعی‌ دیدن نادرست است، هم از این جهت که مثلا شما ببینید، این رژیم دانشگاه‌ها را تعطیل نکرده است، فیزیک، شیمی، علوم و اینجور چیزها را اتفاقا خیلی اهمیت می‌دهد و براساس آمار و ارقام هم، اگر شما نگاه کنید، رشد تحقیقات در زمینه‌ی علوم پایه در جمهوری اسلامی خوب بوده است... اینکه یک عده آخوند قرون وسطایی آمده‌اند و جامعه را برده‌اند به قرون وسطا، اصلا چنین چیزی نیست. الان جامعه‌ی ایران نسبت به تمام کشورهای عربی و خاورمیانه، افغانستان که هیچ، الان مدرن‌ترین جامعه‌ی کل کشورهای خاورمیانه است و بسیار بستر مناسبی است برای رشد دموکراسی و اگر واقعا در آن انتخابات آزاد برگزار بشود، سرنوشت می‌رود به سوی دموکراسی."

"نه! این لزوما ارتجاع نیست. جامعه‌ی ایران بعد از این سی سال انقلاب تغییر کرده، خیلی تغییر کرده است. ما نمی‌توانیم چون با جمهوری اسلامی بد هستیم (!!!) تحولات جامعه را نبینیم. بنده با این دولت بدم و معتقدم باید یک نظام کاملا سکولار جمهوری تمام عیار بیاید توی این مملکت، برای این هم دارم مبارزه می‌کنم. ولی نمی‌شود چون ایده‌ی من این است، جامعه را نبینم. در این جامعه پیشرفت‌های گوناگونی صورت گرفته است. من به انقلاب ایران خیلی ایراد دارم، ولی این انقلاب مردم را به عنوان «ایجنت» آورده است توی تاریخ. چرا این را نمی‌بینیم؟ و شما الان راجع به همین زن‌ها در همین رژیم نگاه کنید؛ آخر این چه رژیم ارتجاعی‌ای است که وقتی شما به لحاظ آماری نگاه می‌کنید، اکثریت کسانی که در دانشگاه دارند درس می‌خوانند دخترها هستند. خب اگر اینجوری بوده، باید دخترها را می‌گذاشته توی صندوقخانه، قایمشان می‌کرده و نمی‌گذاشته بیایند بیرون. اینجوری نیست. ما آمارها را که نگاه می‌کنیم، زن‌ها در جمهوری اسلامی بسیار رشد کرده‌اند. می‌گویم با وضعیت مطلوب نسنجید. اصلا آن یک بحث دیگر است. ولی به لحاظ علمی، پژوهشی بسیاری زن‌ها نسبت به قبل از انقلاب شغل پیدا کرده‌اند. چرا دروغ بگوییم."

Saturday, January 19, 2008

Nazila Fathi-iht-the left-leftists

جنبش "چپ راديكال" در جمهوری اسلامی،
از ديد اينترنَشنال هرالد تريبون و نازیلا فتحی!

"Radical left growing as Iran political force"
International Herald Tribune
By Nazila Fathi/Friday, January 18, 2008

Tajikistan-Abdujabbor Rahmonov

اعتراض شديد "راديو ليبرتی" (RFE/RL)، و البته گردانندگان تارنمای انگليسی زبان "پيوند" (آمريكايی"-ايرانيهای" تحصيل كرده، شيكپوش و در حال مبارزه با ستمشاهی پهلوی) به وزارت آموزش و پرورش تاجيكستان در رابطه با محدود كردن "آزادی"های اسلامی در اين كشور!

سايت پيوند

(آگهی بالای صفحه هنگامی كه خودم مقاله را می خواندم!)

Friday, January 18, 2008

mullahs-Iranian Nationalism-Zoroastrianiasm-Zoroastrians-Zoroaster

Thursday, January 17, 2008

Caspian-Mazandaran-poem

در خيزش و نداد هرمز عليه تازيان

"زنان شوهران [ عرب] را مي‎گرفتند و از خانه بيرون آورده و به دست مازندراني‎ها مي‎دادند از حد گيلان تا تميشه، به يك روز از كسان خليفه خالي گرديد."

(تاريخ رويان ـ اولياء الله آملي ـ چاپ تهران)


به مازندراني، لاله گون كوي و دشت
به فرمان ونداد هرمز گسب
زني، شوي تازي اگر داشتي
به مشكويش، آسوده نگذاشتي
گرفتيش و بسته، كشيدي به كوي
كه خون ريزدش، مردم كينه‎جوي
چنان شد كه از خشم رزم‎آواران
ز تازي تهي گشت، مازندران
(مازيار ـ موجي)

Caspian Sea

گفتگوی روزنامه "ايران" (جمهوری اسلامی) با حاج آقا مهدى صفرى، معاون آسيا و اقيانوسيه و مسئول پرونده دريای مازندران در وزارت امور خارجه جمكران:

"سهم ايران در خزر بدون افراط يا وادادگى۲۰ درصد است"!!

Wednesday, January 16, 2008

Mehrdad Khonsari-sharafshahi-Pars TV

ناخشنودی و شگفت زدگی مهرداد خوانساری از عدم پشتيبانی "نهضت آزادی" و امثالهم از شركت "همه" در انتخابات جمهوری ٢٩ سالهء اسلامی! (تلويزيون "پارس")


Tuesday, January 15, 2008

caspian sea-mazandaran

پذيرش سهم کمتر از ٥٠ درصد دریای مازندران، در حکم تجزيه ايران است

گفتگو با دكتر هوشنگ طالع
تبريزنيوز

balkanization-jamejam-alireza afshari

جايگزين شدن "آذربايجان جنوبی" بجای آذربايجان در "جام جم" جمهوری اسلامی

نامه ی اعتراضی مهندس علیرضا افشاری به جام جمكران
ادبیّات پان ترکیستی در روزنامه ی "جام جم" (یادداشتی از مسعود لقمان)
ترویج ادبیّات تجزیه طلبانه در روزنامه ی رسانه ی ملّی! (مسعود لقمان)

وبلاگ روزنامك (مسعود لقمان)


+
نگاهی به سريال مضحك "٤٠ سرباز"

Tuesday, January 08, 2008

masoud behnoud-bbc-17 dey-takhti

١٧ دی، از ديد بی بی سی

"تختی و مرگش؛ بعد از چهل سال سوالی بی پاسخ"

البته اين "سوال"، كه ديروز در صفحهء نخست بخش فارسی سايت بی بی سی قرار گرفت، برای شيخ مسعود بهنود، بی بی سی، و غارتگران بين المللی بی پاسخ مانده، و برای سال های آينده نيز، مانند سالهای پيش، جهت به فراموشی سپردن سالروز يكی از مهمترين رويدادهای تاريخ معاصر ايران، همواره "بی پاسخ" خواهد شد.

shiites burial burials death

!طریقه شیعی کفن و دفن از طریق اینترنت

"قابل توجه هم میهنانی که مشتاق یاد گیری علم کفن و دفن هستند..."

"وبلاگ ايرانی "ذره بین و بلندگو

!ز گهواره تا گور اسلام بجوی

peiknet-ettelaat.net-2500 celebrations

"تقليد از جشن های ٢٥٠٠ ساله شاهنشاهی برای ثبت در تاريخ جمهوری اسلامی"

اين تيتری است كه سايت اجنبی و ضد ايرانی "پيك نت"، روی گزارشی كه خبرگزاری مهر در باره تدارك سفر چند روز پيش خامنه ای به يزد منتشر كرده گذاشته است*. فقط می خواهم آنرا در آرشيو وبلاگ داشته باشم، مگرنه پاسخ اين خفاشان تشنه به خون ايران را فقط با گلوله می توان داد. به اميد رسيدن آن روز.

ولی اگر به پيك نت سری زديد، خواندن "فراخوان نهضت آزادی" يادتان نرود!!


*‌البته اين تيتر (طبيعتا نه گزارش مهر، كه فقط يك بهانه است) به مذاق گردانندگان فرهيخته "اطلاعات نت" هم خوش آمده است!

Sunday, January 06, 2008

Apadana Palace

پايه ستون هاي كاخ آپادانا شكسته شد

خبرگزاری ميراث فرهنگی

"وسعت محوطه شوش و نبود پوشش حفاظتي به شكستن پايه ستون ها و تخريب خط نوشته هاي روي آنها منجر شده است ... افرادي ناآگاه پايه ستون‌ها و مجسمه محوطه شوش و كاخ آپادانا را از [وسط] به دو نصف كردند و خط نوشته هاي روي آن را تراش داده‌اند."

Wednesday, January 02, 2008

sadeq sadegh zibakalam

دقايقی از گفتگوی ديروز (١ ژانويه) تلويزيون الجزيره با مِستِر صادق زيباكلام.


Farhad Erfani-Mazdak

ببر مازندران!
فرهاد عرفانی – مزدک


از فرهاد عرفانی ( مزدک ) ، تا کنون سه اثر منتشر شده است . دو رمان بنامهای (( جنگ و صلح )) و (( آوائی از میان مه )) و یک مجموعه داستان ، مشتمل بر 29 داستان کوتاه ، بنام (( به طعم حقیقت ، به رنگ آفتاب )).

Tuesday, January 01, 2008

Caspian Sea

"محمد علی حسینی، سخنگوی وزارت خارجه [جمهوری اسلامي] اعلام کرده است که جمهوری اسلامی برای تحقق سهم ۲۰ درصدی خود از دریای خزر تلاش کرده و از این سهم نیز صرف نظر نخواهد کرد...آقای حسینی در حالی بر سهم ۲۰ درصدی ایران از دریای خزر تاکید کرده است که پیش از آن منوچهر متکی وزیر خارجه [جمهوری اسلامي] با «غیر منطقی» خواندن سهم ۵۰ درصدی از دریای خزر برای ایران گفته بود: « بهره برداری از دریای خزر هرگز حتی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی از ۳/۱۱ درصد فراتر نرفته است.»"

به گفته بی بی سی، "[فقط] برخی از حقوقدانان ایرانی بر این باورند که در قراردادهای سال ۱۹۲۱ و ۱۹۴۰ بین ایران و اتحاد جماهیر شوروی، بر بهره‌ برداری از دریای خزر به طور مساوی بین دو کشور تصریح شده است."

"آقای متکی اما چنین برداشت‌‌هایی را از دو قرارداد فوق به «دشمنان ملت ایران» نسبت داده و گفته است که: «سهم ایران از دریای خزر هیچگاه ۵۰ درصد نبوده و این رقم نه منطقی است و نه قراردادی در باره آن وجود داشته است.»"

akhbar-rooz.com

...و بزرگداشت شصت و دومین سالروز تاسیس "حکومت ملی دموکراتیک کردستان"!

اخبار روز*

"آنچه مسلم است ناسیونالیسم ایرانی با مفهوم گذشته اش، شکست خورده و تنها بخش کوچکی از دنبال کنندگان ناسیونالیسم ایرانی به آن دامن می زنند (يك "ايسم" هم به تابعيت ايرانی چسبانده شد!). چپگرا و ملی گرای فارس، کرد، آذری، عرب، بلوچ وترکمن با بازگشت به ناسیون خود، به مرزبندیهای ملی شدت بیشتری بخشیده اند. هر چند که ایران را باید بر اساس سرزمین ایران تعریف کرد نه ملت ایران، اما در این زمینه بسیاری بدون توجه به دگرگونیهای جدی تاریخ هخامنشی و وامپراطوری ایران کهن را افتخارات ملی می پندارند و بر اساس آن با مسائل روز برخورد می کنند، و مختصر کلام اینکه بر اساس امپراطوری ایران نمی توان تعریف دقیقی از ملت ایران ارائه داد. باید گفت که واژه ملت در ایران تاریخ زیادی ندارد. [چرا؟ چون ...] ناظم السلام کرمانی ...می نویسد که: عبارت ملت ایران برای اولین بار در جریان تظاهرات مردم تهران بر ضد اعدام دو تجار محترم قند شنیده شد."

* با اينكه تا كنون چندين بار در اين وبلاگ به اين سايت ‌ايرانی نما و ضد ‌اطلاعاتی اشاره كرده ام، از ديد من هيچ تفاوتی ميان اخبار روز، پيك نت، ايران گلوبال، راديو صدای تيمرمن و صدها سايت "خبری"/سياسی فارسی زبان ديگر وجود ندارد. بارها گفته ام كه اينها فقط اهداف بيگانگان را با رنگهای گوناگون دنبال می كنند. ا‌گر تفاوتی ديده می شود، تفاوت در رنگها، ماسكها و برچسب هايی ا‌ست كه انتخاب می كنند، مگرنه هدف نهايی، از بهمن سپيدی كه برای امثال حسن ماسالی "بهار آزادی" آورد تا كنون، همواره يكي بوده است. اتفاقا در همسنجش با اينان، من خيلی هم برای گردانندگان كثيف و جنايتكار سايت های بطور آشكار تجزيه طلب و ضد ايرانی احترام قائلم.

Mehdi Bazargan-anniversary

برگزاری همایش بزرگداشت یکصدمین سالگرد تولد مهدی بازرگان !!
"خبرگزاری جبهه ملیگويا، و.. به نقل از ايسنا
"جمعه"، ٨ دی ١٣٨٦

احمد صدر حاج سيد جوادی گفت: من که ساليان دراز از نزديک در عرصه‌های مختلف و فعاليت‌های فرهنگی، اجتماعی و سياسی و مديريتی مرحوم بازرگان محشور بودم و با ابعاد شخصيت ايشان آشنا هستم، ترديد ندارم که بازگويی خاطرات نزديکان ‌آن مرحوم در شرايط کنونی می‌تواند برای نسل جوان کشورما آموزنده و مفيد باشد.

حاج سيد جوادی که در همايش بزرگداشت يکصدمين سالگرد تولد مهدی بازرگان که از سوی کانون فرهنگی بازرگان در حسينيه ارشاد برگزار شده بود سخنرانی می‌کرد، اظهار داشت: گردش روزگار و گذشت ايام نيز همانند تيزاب، جوهر شخصيت ارزشمند آن استاد گرامی و يار ديرينه ما يعنی مهندس بازرگان را شفاف‌تر و درخشنده‌تر می‌کند. هنگامی که دفتر حيات و زندگی خصوصی و اجتماعی آن استاد گرانمايه را مطالعه می‌کنيم، دو عنوان برجسته اخلاق و علم و دانش را که در زندگی اوليای خود نيز بوده است می‌خوانيم.

وی گفت: اخلاق بازرگان منبعث از اعتقاد به پرسش پروردگار و دين مبين اسلام است که به قول امام محمد غزالی در کيميای سعادت می‌گويد: سعادت آدمی در شناختن حق تعالی و در زندگی است.

سيد جوادی افزود: شادروان بازرگان قالب اوقات خود را صرف تعلم کرده و آثار گرانقدری از خود باقی گذاشته است. او دوستانی هم داشته است که برای خدمت به مردم و ادامه صراط مستقيم آنها باقی گذاشته است.

سيد جوادی ادامه داد: ضمن تقدير از تلاش بنياد فرهنگی مهندس بازرگان، تقاضا می‌کنيم نسبت به انتشار آثار منتشر نشده وی تلاش کنند تا نسل جوان با آثار او بيشتر آشنا شود. نسل جوان امروز ما می‌تواند پاسخ بسياری از سوالات خود را که در دهه‌های گذشته از سوی مخالفان انديشه دينی و ملی مطرح می‌شد، پيدا کند.

معين‌فر نيز در اين همايش گفت: بازرگان متواضع بود و نسبت به زير دست خود بسيار احترام می گذاشت. او با اعتقادی مضاعف به اسلام و زمانی که تحصيلاتش تمام شد از فرنگ برگشت.

وی خاطر نشان کرد: اولين باری که مديريت ايشان را حس کردم سال ۲۶ بود که بازرگان رييس دانشکده فنی بود. او منتخب شورای استادان بود. دکتر علی اکبر سياسی ابتدا رييس انتصابی دانشگاه بود اما ابتکار انتخابی بودن روسا از سوی ايشان بنيان گذاشته شد. او پس از شهريور ۲۰ وزير فرهنگ شد و لايحه استقلال دانشگاه‌ها را به مجلس برد آنچه که امروز متاسفانه رعايت نمی‌شود.

وی تصريح کرد: وقتی وارد دانشگاه شدم نظم و ترتيب اداره آن بسيار برای ما عجيب بود.

معين فر با بيان اينکه بازرگان به سياست علاقه‌ای نداشت، خاطر نشان کرد: اگر ضرورت نبود، هيچگاه بازرگان به عنوان رجل سياسی وارد مسايل کشور نمی‌شد.

معين فر که رياست وزارت نفت دولت بازرگان را برعهده داشته است، ضمن قرائت نامه‌های بازرگان در دوران مديريتش در شرکت نفت گفت: بازرگان وقتی پس از خلاء يد مسوول شرکت نفت شد به نيروی انسانی خود بسيار بها داد. در شرايطی که همه می‌خواستند در نيروهای آنجا تسويه‌ای صورت گيرد، مدافع متخصصين بود و به اين علت اتهامات زيادی به او وارد کردند.

در ادامه دکتر کاظمی يزدی که از دوستان بازرگان بوده است، ضمن بيان خاطرات خود از باررگان از سال‌های حضور در مکتب تربيتی، اجتماعی، عملی و مسجد نارمک که با کمک بازرگان شکل گرفته بود گفت: مديريت مرحوم بازرگان و قدرت جذب نيروها با سلايق مختلف برای من بسيار ارزشمند بود.

وی ادامه داد: عمق تفکر مهندس بازرگان در رفع نواقص اجتماعی بسيار زياد بود. آنچه در او ديدم خلوص، صداقت، صميت و شجاعت در بيان و نظم و برنامه ريزی در کارها بود.

+

1975 Algiers Accord Between Iran and Iraq

سفر يک هيات عراقی به ايران برای بررسی قرارداد ۱۹۷۵ الجزاير

صدای آمريكا / ٣٠ دسامبر ٢٠٠٧

رسانه های عراق می گويند اوايل سال ميلادی آينده هياتی از اين کشور به ايران خواهد رفت تا درباره خطوط مرزی ميان دو کشور مذاکره کند.

سفير عراق در ايران در گفتگو با خبرگزاريهای داخلی اين خبر را تاييد کرده است و افزوده هدف از اين سفر اقدام به تشخيص و تثبيت مجدد علائم مرزی آبی ميان دو کشور در شط العرب است. مرزهای آبی ميان ايران و عراق در سال ۱۹۷۵ طی قراردادی ميان دو کشور در الجزاير تثبيت شد.

با اين حال يکی از معاونان وزارت امور خارجه عراق در گفتگويی با خبرگزاری رويتر از موافقت جمهوری اسلامی ايران با بررسی دوباره قرارداد الجزاير و اعمال تغييرات احتمالی در آن خبر داده است. آقای لبيد عباوی به خبرگزاری رويتر گفته است بخشی از مذاکرات درباره قرارداد الجزاير و مرز دو کشور خواهد بود تعدادی چاه نفتی نيز در مرز دو کشور قرار دارد.

درخواست ما اين است که منافع آنها بين دو کشور تقسيم شود. اظهارات جنجال برانگيز آقای طالبانی رئيس جمهوری عراق در نفی قرارداد ۱۹۷۵ الجزاير در هفته گذشته باعث واکنشهايی از سوی مقامهای ايرانی شد.

دفتر آقای طالبانی بعدا طی بيانيه ای گفت قصد وی لغو يکجانبه قرارداد الجزاير نبوده است. در آن بيانيه آمده است که برخی ملاحظات در خصوص قرارداد الجزاير و امکان گفتگو درخصوص آن و رسيدن به توافق مشترک با کشور دوست، يعنی ايران، وجود دارد.

+
متن قرارداد الجزاير (١٩٧٥)